Βύρωνας: Χρηματοδότηση άνω των 5 εκ. ευρώ για έργα στην πόλη

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και η κα Δήμητρα Ασημάκη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, υπέγραψαν τη χρηματοδότηση δύο σημαντικών έργων στο Βύρωνα μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το πρώτο έργο, ύψους 4.800.000 €, περιλαμβάνει 13 υποέργα τα οποία αποσκοπούν στη δημιουργία μιας «Έξυπνης Πόλης» στο Βύρωνα. Στην περιγραφή του έργου συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων έξυπνος οδοφωτισμός, πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση όλων των δημοτών, επίγεια και εναέρια μέσα επιτήρησης των δασικών περιοχών με οχήματα 4×4 και drones και άλλα παρόμοια έργα.

Το δεύτερο έργο, ύψους 260.000 €, αφορά στην εκπόνηση μελέτης που θα δρομολογήσει τη μεγάλη ανάπλαση του Κέντρου της πόλης του Βύρωνα.

Μεγάλη ανάπλαση του κέντρου της πόλης αξίας 9 εκατ. ευρώ

Το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του κέντρου και της περιοχής της Μεταμόρφωσης προϋπολογίζεται σε άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση των περιοχών αυτών, την ανάπλαση των πλατειών Μαρτάκη, Σμύρνης (Ηρώο) και Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγίου Λαζάρου), ενίσχυση πρασίνου, πράσινες διαδρομές, ποδηλατόδρομους, ανακατασκευή πεζοδρομίων και άλλα ανάλογα έργα.

«Ο Βύρωνας γίνεται έξυπνος και φιλικός σε κατοίκους και επισκέπτες! Κινηθήκαμε αποφασιστικά με σχέδιο και πρόγραμμα για το μέλλον του Βύρωνα και εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να το πετύχουμε», σχολίασε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα