Πάνω από 5 δις smartphones και social media επηρεάζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο

Νέα δεδομένα έχουν αναδειχθεί στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου από τη μεγάλη επήρεια των social media στις αγοραστικές επιλογές μας.

Πλέον τα έξυπνα κινητά κυριαρχούν στις αναζητήσεις και τις αγορές στο διαδίκτυο, κάτι που ισχύει και για το e-banking. Σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από 5 δις άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο internet μέσω smartphone, μια τάση που συνεχώς αυξάνεται.

Οι νέες τάσεις και η εκθεματική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα θα συζητηθούν στο Balkan eCommerce Summit στη Σόφια της Βουλγαρίας με τη συμμετοχή εταιριών από 14 χώρες. Η Generation Y είναι ο αποκλειστικός εκπρόσωπος του συνεδρίου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Nikola Ilchev, ιδρυτή της eCommerce Academy και του Balkan eCommerce Summit, το 89% της επισκεψιμότητας στα ηλεκτρονικά καταστήματα στα Βαλκάνια προέρχεται από τα social media, σύμφωνα με μια έρευνα της Mediapost Hit Mail.

Στο συνέδριο θα δοθεί έμφαση στο Digital Marketing με σκοπό να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 44% των αγοραστών στην Ευρώπη προτιμούν λύσεις παράδοσης εκτός σπιτιού και μόλις το 68% δίνουν σημασία στην τιμή κατά την αγορά τους.

Στο συνέδριο θα είναι ομιλητές ο Αναστάσιος Σπανίδης, πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων GPA και ιδρυτής της Generation Y, καθώς και η Χρύσα Φακή, Head of Business Development της Generation Y, που θα αναφέρουν τις προκλήσεις στον τομέα του e-commerce. Επίσης, συμμετέχει και η Εύη Μπουκώρου-Γεωργούδα, διευθύνουσα σύμβουλος της Generation Y.

δειτε ακομα

δειτε ακομα