Ορθοπεδικός στη Βραζιλία χειρούργησε με επιτυχία ασθενή με τη βοήθεια του Vision Pro της Apple (video)


To Vision Pro headset της Apple φαίνεται ότι, εκτός από διασκέδαση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο σοβαρές καταστάσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας γιατρός στη Βραζιλία το χρησιμοποίησε με επιτυχία σε μια ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση στον ώμο ενός ασθενούς.

Ο Dr. Bruno Gobbato πραγματοποίησε την επέμβαση, η οποία αντιμετώπιζε ρήξη του τένοντα στον ώμο λόγω υπερβολικής φθοράς. Ο Gobbato μοιράστηκε την εμπειρία του με το Vision Pro και μίλησε για το πώς τον βοήθησε στη χειρουργική επέμβαση με τις κάμερες και αισθητήρες που παρέχουν πληροφορίες για την επέμβαση. Το MacMagazine γράφει:

“Η χειρουργική αρθροσκόπηση του ώμου χρησιμοποιεί μια κάμερα μέσα στην άρθρωση και οι γιατροί την βλέπουν σε μια οθόνη. Με τη συσκευή αυτή, μπόρεσα να δω την εικόνα σε μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης, καθώς και τα τρισδιάστατα μοντέλα του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο”.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε ο γιατρός στο YouTube παρουσιάζει πώς το Vision Pro τον βοήθησε να έχει πρόσβαση σε σημειώσεις, ακτίνες, κάμερες σε πραγματικό χρόνο και άλλες λειτουργίες κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει το HoloLens της Microsoft σε προηγούμενη επέμβαση και σημειώνει ότι με το Vision Pro μπόρεσε να αντικαταστήσει πολλά άλλα μηχανήματα στο χειρουργείο.

 

δειτε ακομα

δειτε ακομα