Νέα τεχνολογία που μπορεί να κάνει τους σκληρούς δίσκους να χωράνε περισσότερα δεδομένα!


Μια παρέα ερευνητών από την NIMS, την Seagate Technology και το Πανεπιστήμιο του Tohoku ανακάλυψαν μια τέχνη για τους σκληρούς δίσκους που τους επιτρέπει να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα σε λιγότερο χώρο. Αυτή η σχετική καινοτομία υπόσχεται να κάνει πιο οικονομική και πιο ενεργειακά αποδοτική την αποθήκευση στα data centers.

Οι δίσκοι που έχουμε τώρα χρησιμοποιούν μια τεχνική γνωστή ως κάθετη μαγνητική εγγραφή, με χωρητικότητα 1,5 Tbit ανά τετραγωνική ίντσα. Η νέα προσέγγιση, που λέγεται μαγνητική καταγραφή με θερμότητα (HAMR), μπορεί να φτάσει τα 10 Tbit ανά τετραγωνική ίντσα, επιτρέποντας την αποθήκευση πολλαπλών στρωμάτων δεδομένων στον ίδιο δίσκο.

Το μυστικό αυτής της τεχνολογίας είναι η χρησιμοποίηση πολλαπλών στρωμάτων μεταξύ φίλων χημικών στοιχείων, σίδηρο και πλατίνας (FePt), μεταξύ των οποίων το ρουθήνιο. Με τη βοήθεια του laser, κάθε στρώμα FePt μπορεί να διαχειριστεί ανεξάρτητα, επιτρέποντας την εγγραφή πολλαπλών επιπέδων. Μελλοντικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη μείωση του μεγέθους των κοκκών FePt για ακόμα μεγαλύτερη αποθηκευτική χωρητικότητα: μια εξέλιξη που θα μπορούσε να δεκαπλασιάσει τη χωρητικότητα των σημερινών σκληρών δίσκων.

1 s2.0 S1359645424002222 gr1 lrg

Εικόνα: Yukiko Takahashi NIMS, Thomas Chang Seagate Technology, Simon Greaves Tohoku University 

δειτε ακομα

δειτε ακομα