Μούτζερ μετέτρεψε το PS1 του σε φορητή κονσόλα!


Ένα PS1 μεταμορφώθηκε σε φορητή κονσόλα από τον YveltalGriffin. Ο YveltalGriffin μοιράστηκε τη δημιουργία του στο BitBuilt, ένα φόρουμ για λάτρεις του hardware παλιών κονσολών. Η κονσόλα ονομάστηκε PS Hanami και βασίζεται σε original PlayStation hardware, όχι σε emulation.

Περιγράφει τη φορητή κονσόλα ως ένα παλιομοδίτικο gadget με μήκος 7” και ενσωματωμένη μπαταρία που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Για να χωρέσει το PS1 σε τόσο μικρό μέγεθος, τονίζει ότι έπρεπε να κοπεί στα δύο, να διπλωθεί σαν βιβλίο και να συνδεθούν εκ νέου τα καλώδια. Επίσης, αντικατέστησε το CD ROM drive με έναν emulator οπτικού δίσκου, τον Xstation, που επιτρέπει την αναπαραγωγή PlayStation disc images από κάρτα SD.

Αν και εντυπωσιακό το εγχείρημα, o YveltalGriffin αναφέρει πως υπάρχουν μερικά θέματα. Λείπουν τα πλήκτρα ελέγχου ήχου, το κουμπί ενεργοποίησης πρέπει να πατηθεί με ακρίβεια, δεν υπάρχουν αναλογικοί μοχλοί, μόνο λειτουργία δόνησης του DualShock controller και λόγω έλλειψης heatsinks, μετά από λίγο χρόνο παρουσιάζεται υπερθέρμανση. Πάντως, υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα