Η Airbnb χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει τα πάρτι σε διαμερίσματα

Η Airbnb επικαλείται την τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει την οργάνωση πάρτι σε διαμερίσματα που είναι διαθέσιμα για βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

Σύμφωνα με το BBC, κατά την κράτηση ενός διαμερίσματος στην πλατφόρμα, ένας εξειδικευμένος αλγόριθμος αναλύει αυτόματα τα χαρακτηριστικά του λογαριασμού του χρήστη, όπως η ημερομηνία δημιουργίας και εάν προσπαθεί να νοικιάσει ακίνητο στην ίδια πόλη όπου διαμένει.

Το λογισμικό επίσης αξιολογεί τη διάρκεια της διαμονής που δηλώνει ο χρήστης, καθώς μια μία ημέρα μπορεί να υποδηλώνει την πρόθεση για τη διεξαγωγή πάρτι. Επιπλέον, λαμβάνεται υπόψη η κράτηση κατά τη διάρκεια εορταστικής περιόδου.

Η Naba Banerjee, επικεφαλής ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην Airbnb, δηλώνει ότι εάν ο αλγόριθμος ανιχνεύσει υψηλό κίνδυνο πάρτι, θα εμποδίσει την κράτηση ή θα καθοδηγήσει τον χρήστη σε άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Όχι μόνο η Airbnb, αλλά και άλλες πλατφόρμες συνεργατών, όπως η Turo, χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία των χρηστών τους.

Η Turo χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει τον κίνδυνο κλοπής και να καθορίσει τιμές για τα αυτοκίνητα με βάση διάφορες παράμετρους όπως το μέγεθος και η ισχύς τους.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, αν και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης είναι μια καλή ιδέα για το φιλτράρισμα θέματον ενδεχόμενων προβληματικών πελατών, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ληφθούν λανθασμένες αποφάσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα