Αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περισσότερες πληροφορίες από τη Meta και τη Snap

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά περισσότερες πληροφορίες από τη Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook, και την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για την προστασία των ανηλίκων από παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο. Η προθεσμία παραχώρησης των πληροφοριών λήγει στις 1 Δεκεμβρίου 2023 και η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις απαντήσεις προτού αποφασίσει για πιθανές ενέργειες.

Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμα ανα κομμένες, ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες, ενώ η έλλειψη απάντησης μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή χρηματικών κυρώσεων. Επιπλέον, η Κομισιόν μπορεί να ξεκινήσει έρευνες περαιτέρω, αν δεν είναι ικανοποιημένη με τις απαντήσεις των εταιρειών.

Το αίτημα αυτό ακολουθεί παρόμοια ενέργεια της ΕΕ προς το TikTok και το YouTube της Alphabet, και ακολουθείται από επείγουσες εντολές προς πολλές άλλες εταιρείες για την ανάλυση των μέτρων που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της διάδοσης περιεχομένου που σχετίζεται με την τρομοκρατία, το βίαιο περιεχόμενο και τη ρητορική μίσους.

Οι εταιρείες υποχρεούνται να συμμορφωθούν με τις διατάξεις που προβλέπει ο κανονισμός για τις ψηφιακές υπηρεσίες, προκειμένου να προστατεύσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων του παιδιού και της προστασίας των ανηλίκων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα