Γιατί απέτυχε το DCEU; Ο σεναριογράφος του Man of Steel μιλάει άλλοτε με λόγια

Η προσπάθεια της DC και της Warner Bros. Pictures να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κινηματογραφικό σύμπαν, ανταγωνιστικό με το MCU, απέτυχε τελείως. Οι πέντε πρόσφατες ταινίες της DC (Wonder Woman 1984, Justice League, The Suicide Squad, The Flash, Shazam 2) αποδείχθηκαν μεγάλες αποτυχίες στο box office και χάθηκαν εκατομμύρια δολάρια.

Ο σεναριογράφος του Man of Steel, David S. Goyer, μίλησε ανοιχτά για τους λόγους αυτής της αποτυχίας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Happy Sad Confused Podcast, ανέφερε ότι ο λόγος κυρίως ήταν η πίεση για να δημιουργηθεί ένα κινηματογραφικό σύμπαν αντίστοιχο του MCU, ενώ δεν υπήρχαν έτοιμα σενάρια για τόσες ταινίες. Επιπλέον, υπήρχαν διαρκείς αλλαγές στην ηγεσία της DC, με νέους επικεφαλής να ισχυρίζονται ότι θα πάνε ακόμα πιο ψηλά.

“Στη Warner Bros., μας έλεγαν ‘θέλουμε το δικό μας MCU… Χρειαζόμαστε το δικό μας MCU. Και κάποια στιγμή, πρότειναν 20 ταινίες που θα βγουν τα επόμενα 10 χρόνια, αλλά καμία από αυτές δεν είχε έτοιμο σενάριο. Δεν μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι από αέρα. Ήταν τρελό να δημιουργείς τέτοια δομή χωρίς στέρεες βάσεις”,

δήλωσε ο Goyer.

Παρά το γεγονός ότι απομένει ακόμη μια ταινία για να ολοκληρωθεί το DCEU, με το Aquaman and the Lost Kingdom, οι προετοιμασίες για το νέο DC Universe έχουν ήδη ξεκινήσει. Η πρώτη ταινία αυτού του σύμπαντος θα είναι το Superman: Legacy, με σκηνοθέτη τον James Gunn, που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2025.

δειτε ακομα