Πού βρίσκονται οι Κινέζοι; Ο παγκόσμιος τουρισμός υπέστη σημαντική μείωση των εσόδων κατά $130 δισ.

Παρόλο που ο παγκόσμιος τουρισμός έχει ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, υπάρχουν ταξιδιώτες που δεν έχουν επιστρέψει ποτέ στα αγαπημένα τους προορισμούς.

Το 2019, οι Κινέζοι έκαναν 170 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό, ξοδεύοντας 248 δισ. δολάρια και συνέβαλλαν στο 14% των δαπανών σε ταξίδια στο εξωτερικό παγκοσμίως, σύμφωνα με το Συμβούλιο Παγκόσμιας Ταξιδιωτικής και Τουριστικής Βιομηχανίας. Ωστόσο, μετά την έξαρση του κορωνοϊού, οι απουσίες τους προκάλεσαν απώλειες ύψους 129 δισ. δολαρίων στον παγκόσμιο τουρισμό, όπως δείχνει μια έρευνα.

Πού είναι οι Κινέζοι; Ο παγκόσμιος τουρισμός έχασε 130 δισ. δολάρια-1

Οι λόγοι για αυτή τη μείωση είναι πολλοί. Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας έχει επηρεαστεί, και οι κινεζικοί τουρίστες προτιμούν πλέον φθηνότερες διακοπές εντός της χώρας τους. Επιπλέον, πολιτικές εντάσεις έχουν δυσχεράνει τις τουριστικές συνδέσεις, και οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα, έχουν κάνει ακόμη πιο πολύπλοκα τα ταξίδια στο εξωτερικό από την Κίνα.

Πού είναι οι Κινέζοι; Ο παγκόσμιος τουρισμός έχασε 130 δισ. δολάρια-2

Επιπλέον, παράγοντες όπως η πολιτική προσέγγιση του προέδρου Xi Jinping και η γεωπολιτική τοποθέτηση έχουν επηρεάσει τις επιλογές των κινεζικών ταξιδιωτικών προορισμών. Η εστίαση στις εγχώριες ταξιδιωτικές επιλογές και η προώθηση συγκεκριμένων προορισμών, όπως η Σαουδική Αραβία, έχουν απορροφήσει το ενδιαφέρον των κινεζικών ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, πολλές πόλεις που είχαν απευθείας πτήσεις προς την Κίνα πλέον δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις παγκοσμίως που εξαρτώνται από τον κινεζικό τουρισμό.

δειτε ακομα

δειτε ακομα