Τα εκλογικά ζητήματα της 25ης Ιουνίου

Οι εκλογές του Μαΐου ανήκουν πλέον στο παρελθόν και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, από τις οποίες θα καθοριστεί η μορφή που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα κόμματα συμπεριλαμβάνουν αν η παρούσα κυβέρνηση θα κερδίσει το απόλυτο πλήθος των εδρών, αν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ θα είναι πιστοί, και αν οι μικροί όμιλοι, όπως ο Γιάννης Βαρουφάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Νίκη, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το κατώτατο όριο του 3% για να κερδίσουν εδρες στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση, αλλά για να εξακολουθήσει να είναι απόλυτα ισχυρή θα πρέπει να συνεχίσει να έχει τη στήριξη του εκλογικού σώματος. Η ύπαρξη πολλών κομμάτων εκτός Βουλής είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κρίσιμη θέση και θα πρέπει να κρατήσει τις δυνάμεις του στο μέγιστο επίπεδο. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να επιστρέψουν στο κόμμα, και οι ψηφοφόροι της προηγούμενης εκλογικής Κυριακής μπορεί να υποστηρίξουν τη ΜέΡΑ25 ή την Πλεύση Ελευθερίας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη ένα κόμμα που αγωνίζεται για την επιστροφή στην πολιτική σκηνή, και οι ψηφοφόροι αναζητούν ένα κόμμα που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.

Τέλος, η εκλογική συμπεριφορά των μικρότερων κομμάτων, όπως η Πλεύση Ελευθερίας, το Μέρα25 και η Νίκη, παραμένει άγνωστη, και η απόσταση που τα χωρίζει από το όριο του 3% είναι πολύ μικρή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα