Ο Μαραντζίδης επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υπό την ευθύνη του συγγραφέα, αρθρογράφου και καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκου Μαραντζίδη, σε μια κίνηση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ο Μαραντζίδης είναι ένας πολιτικός επιστήμονας, ο οποίος έχει αρθρογραφήσει σε πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων και στην εφημερίδα «Καθημερινή». Η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα που επέλεξε τον Μαραντζίδη ως επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, που πολλές φορές δημιουργεί αντιδράσεις από κύκλους της αριστεράς, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση για τον κόσμο και τον πολιτικό στίβο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ο Νίκος Μαραντζίδης θα αναλάβει την ευθύνη σχεδιασμού, παρακολούθησης δημοσκοπήσεων και πρότασης των επόμενων κινήσεων βάσει των δεδομένων που θα αναλύει. Το ερώτημα είναι αν με τη βοήθεια του Μαραντζίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιστρέψει την αρνητική κατάσταση που δημιουργήθηκε για το κόμμα μετά τις εκλογές και θα καταφέρει να επιστρέψει στον δυναμισμό που είχε κάποτε. Έχοντας όμως λίγο χρόνο στη διάθεσή του μέχρι τις επόμενες κάλπες, θα πρέπει να δούμε αν αυτή η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αρκετή για να διεκδικήσει την επιτυχία.

Ο Μαραντζίδης έχει αναφερθεί στο παρελθόν στην ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την συντριπτική ήττα του κόμματος στις εκλογές, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», είχε αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα ασπόνδυλο κόμμα, χωρίς σαφή προγραμματικό λόγο και με θολή πολιτική ταυτότητα.

δειτε ακομα