Νομοσχέδιο για τον Πολιτικό Γάμο των Ομοφύλων Στην Αντιπροσωπεία της Βουλής – Μεγαλύτερη Συμφωνία

Η πρώτη συνεδρίαση στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθεί ψηφοφορία στις 15 Φεβρουαρίου. Υπέρ τάσσονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ αντίθετοι είναι, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, η Νίκη, οι Σπαρτιάτες και η Ελληνική Λύση.

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας για την ισότητα στον γάμο. Με την ψήφισή του, η Ελλάδα καθίσταται η 37η χώρα που αυτή την εισάγει στο εθνικό δίκαιο.

Δύο σημεία θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Οι αντιπρόσωποι του κόμματος εξέφρασαν αντιρρήσεις και προτάσεις για αλλαγές στο νομοσχέδιο προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές δικαστικές διαμάχες και να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή του με το Σύνταγμα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απορρίπτει το νομοσχέδιο επειδή, κατά τη γνώμη τους, υπονομεύει το δικαίωμα του παιδιού και την απαραίτητη βιολογική σχέση ανδρικού και γυναικείου οργανισμού στην αναπαραγωγή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα