Μητσοτάκης προς ομογενείς στη Νέα Υόρκη: Απέρριψα τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο στον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την ελληνική κοινότητα στη Νέα Υόρκη και τους οργανισμούς των ομογενών στην οικία του Προξενείου της Ελλάδας. Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην Κυπριακή κρίση, δηλώνοντας ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τη λύση με δύο κράτη και τις διαβουλεύσεις με τον Ερντογάν.

Ο Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί καμία λύση που δεν σέβεται τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι η παρουσίαση λύσης με δύο κράτη είναι απαράδεκτη. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι επικοινώνησε για αυτό το θέμα με τον Πρόεδρο Ερντογάν.

soh HnhA

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανασυγκρότηση μετά τις πλημμύρες και την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel”. Τόνισε ότι η χώρα θα ανακάμψει με βοήθεια από την Ευρώπη και ότι θα διασφαλίσει μια καλύτερη ανασυγκρότηση από την προηγούμενη κατάσταση, προετοιμαζόμενη για μελλοντικές κλιματικές κρίσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητάς της, καθώς επίσης και στη δυναμική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές μετά την αρχαιρεσία του σχετικού νόμου.

 

δειτε ακομα

δειτε ακομα