Μιχαηλίδου: Αύριο ξεκινά η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων [ΒΙΝΤΕΟ]

Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για την πλατφόρμα στην οποία οι συνταξιούχοι που εργάζονται θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

Σύμφωνα με την ίδια, “αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, προκειμένου να εισπράττουν πλήρως τη σύνταξή τους”.

Δήλωσε ότι μέσω αυτής της διαδικασίας, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εξοικονομούν από 140 έως 300 ευρώ το μήνα, κάνοντας μια ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. “Υπάρχουν περίπου 100.000 συνταξιούχοι που εργάζονται, αλλά μόνο 36.000 το έχουν δηλώσει. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν καταβάλει τις συντάξεις τους”, πρόσθεσε κατά τη συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

19 μέτρα για την οικογένεια

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει 19 μέτρα για την οικογένεια, με τον πολίτη να μην πληρώνει πλέον παράβολο για να επικοινωνεί με τα ΚΕΠΑ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επικείμενη διπλασιασμό του αριθμού των ιατρών στα ΚΕΠΑ από 500 σε 1200, με αύξηση 50% στις αμοιβές τους.

Ο κατώτατος μισθός θα ξεκινά από “8”

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η υπουργός δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό, αλλά δήλωσε ότι “ο κατώτατος μισθός θα ξεκινά από…8. Σημαντικό είναι να εξασφαλιστούν καλές αμοιβές”. Επιπλέον, επεσήμανε ότι αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη αύξηση.

Τέλος, όσον αφορά την ανεργία, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρει ότι το ποσοστό ανέρχεται στο 8,9% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα