Η κυβέρνηση μπαίνει σε αντεπίθεση – Έτοιμη για την τριήμερη μάχη

Το άρθρο του «Βήματος της Κυριακής» που αναφέρει ότι ο σταθμάρχης αλλοίωσε τις συνομιλίες του την νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και θα κυριαρχήσει στην πολιτική επικαιρότητα μετά την πρόταση δυσπιστίας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τον Καναδά και αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα στοιχεία και να σχηματίσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και να αποδείξει ότι τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες μετά το τραγικό συμβάν, κάτι που πρέπει να αποδειχθεί από τη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης, παρά τις εισηγήσεις που λαμβάνει ο πρωθυπουργός, διότι η πρόταση δυσπιστίας έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Τα κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν ότι υπάρχει προσπάθεια από οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να επιβάλουν τις δικές τους ατζέντες.

Η πρόταση δυσπιστίας απαιτεί 50 βουλευτές για να κατατεθεί, και είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για την υποβολή της πρότασης από μόνο του. Τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι η πρόταση πλησιάζει στην υποκρισία και αναρωτιούνται για τον λόγο ύπαρξης αυτής της κίνησης όταν όλες οι συζητήσεις είναι καταγεγραμμένες και στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Ο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του σήμερα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν θα συνυπογράψει, αλλά θα υποστηρίξει την πρόταση αν υποβληθεί στη Βουλή.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με ονομαστική ψηφοφορία. Το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι οργισμένο με την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη για παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα