Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Η Ελλάδα συνδέεται με Τελ Αβίβ, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες

Η Ελλάδα απευθύνει εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση στο Ιράν και το Ισραήλ, ανησυχώντας για πιθανή αύξηση της έντασης που μπορεί να επηρεάσει την περιοχή μας μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Εκτός από την ασφάλεια της περιοχής, ανησυχίες προκαλούν και οι ανατιμήσεις και η αύξηση των μεταναστευτικών ροών για την ελληνική κυβέρνηση.

Σε σύνδεση με το Τελ Αβίβ, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες βρίσκεται η Ελλάδα στη Μέση Ανατολή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει τη σημασία της αυτοσυγκράτησης για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση, όπως είπε και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βιέρα Γιούροβα, στη συνάντησή τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, επίσης υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης. Οι επικοινωνίες της Αθήνας είναι ανοιχτές τόσο με το Ισραήλ όσο και με τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος ∆ένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν, ενώ έφτασε στην Αθήνα εσπευσμένα από τις ΗΠΑ. Η συνεννόηση της Αθήνας με την Ουάσινγκτον παραμένει διαρκής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα