Εκλογές 2023: Live η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης Σαρμά στο Προεδρικό Μέγαρο

Αρχίζει η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που διορίστηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις 12:00. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά, θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Τσακίρης, αναφέρθηκε στην ανάγκη τακτοποίησης πραγμάτων, ενώ η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, δήλωσε ότι έχει άριστη συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου. Ο υπουργός Παιδείας, Χρήστος Κίττας, εκφράζει τη στήριξή του στα παιδιά που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις, ενώ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη που του δείχθηκε.

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, Φίλιππος Σπυρόπουλος και Βασίλης Κασκαρέλης αντίστοιχα, εκφράζουν αισιοδοξία για την επικείμενη εργασία τους, ενώ η υπουργός Εργασίας, Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, τονίζει την τιμή που νιώθει για τη θέση που αναλαμβάνει.

Ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλης Σκουρής, δίνει μια αινιγματική δήλωση, εκφράζοντας την ανυπομονησία του για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν τη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν το καθήκον τους και να λειτουργήσουν άψογα μέχρι την παράδοση των κλειδιών στη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

δειτε ακομα