Η 67χρονη Μολίνα, ο νέος πρωταγωνιστής των Zara

Η 67χρονη Αngela Molina είναι η νέα πρωταγωνίστρια στη διαφημιστική καμπάνια των Zara. Η ηθοποιός από τη Μαδρίτη, η οποία βραβεύτηκε με το βραβείο Goya τo 2021, φωτίζει τη συλλογή Thirteen Pieces με διαχρονικά, μινιμαλιστικά και κομψά ρούχα σε ουδέτερους τόνους.

Στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της καμπάνιας, η Molina είναι χαλαρή, με απλά μαλλιά που πέφτουν ελαφρά στους ώμους της και ελαφρώς γκρίζα.

“Θα ήθελατε να βλέπατε την γιαγιά σας με πρόσωπο ψαριού;”

Η ηθοποιός, που έχει κερδίσει αναγνώριση τόσο στην Ισπανία όσο και διεθνώς, θεωρείται μία από τις πιο κομψές γυναίκες στη χώρα και ένα σύμβολο φυσικής ωρίμανσης.

ΜΟΛΙΝΑ 2

Σε συνέντευξή της στην El Pais, η Molina δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται για αισθητικές επεμβάσεις: “Αυτό δεν είναι ομορφιά. Το θεωρώ αδύνατο. Δεν με απασχολεί. Θα ήθελες να βλέπεις την γιαγιά σου με πρόσωπο ψάρι;”

Αντίσταση στον ηλικιακό ρατσισμό

Η παρουσία της Angela Molina ως προσωπείο των Zara αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει την ποικιλομορφία. Με την επιλογή μιας 67χρονης ως μοντέλου, η Zara συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του ηλικιακού ρατσισμού.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον ηλικιακό ρατσισμό. Η ηλικιακή διάκριση είναι μέρος της γήρανσης και των σχέσεων μεταξύ γενεών, και αναδεικνύει στερεότυπες αντιλήψεις για τους ηλικιωμένους, περιορίζοντας την κατανόηση της ποικιλομορφίας στην τρίτη ηλικία.

Σημασία παίρνει αυτές οι απόψεις να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Η κυβέρνηση προωθεί την ενημέρωση και συμμετοχή των ηλικιωμένων σε αποφάσεις που τους αφορούν.

δειτε ακομα

δειτε ακομα