Thessaloniki Design Week: Η Σχέση του Design με τη Γαστρονομία στο Επίκεντρο

 

Το πρόγραμμα της τρίτης διοργάνωσης Thessaloniki Design Week παρουσιάστηκε στο εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 30 Μαΐου. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην προβλήτα Α στο λιμάνι της πόλης και σε άλλους δημιουργικούς χώρους, προσφέροντας απρόσμενες εμπειρίες στους επισκέπτες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραβεία Design, θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη, τέσσερις ημερίδες, ένα συνέδριο, επτά εκθέσεις και έντεκα εργαστήρια, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος: «Καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προβολή της γαστρονομίας της πόλης και η ανάδειξή της μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Στο Thessaloniki Design Week, οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τη σχέση της με το design».

Ο θεσμός αυτός είναι η ευκαιρία για τη δημιουργική βιομηχανία της πόλης να εξελιχθεί και να βελτιωθεί, όπως ανέφερε ο ιδρυτής της Philartia, Γιώργος Ιωαννίδης: «Ήταν η πρώτη λογική ιδέα που έπεσε στο τραπέζι, από την στιγμή που η Θεσσαλονίκη έγινε η πρώτη ελληνική δημιουργική πόλη της UNESCO και μάλιστα στη γαστρονομία, οπότε και το Thessaloniki Design Week έπρεπε να συνδυάσει αυτούς τους δύο τομείς και να παρουσιάσει όλα τα στάδια σύμπραξης μεταξύ τους στην παραγωγική διαδικασία, από την αρχιτεκτονική στους χώρους εστίασης μέχρι την αισθητική ενός πιάτου».

δειτε ακομα

δειτε ακομα