Καμπύλης: “Ολοκληρώνεται η συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άστρους”

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανακοίνωσε μια νέα διακήρυξη έργου με τίτλο “Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης”, το οποίο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση περιοχής παρέμβασης 2.600 τ.μ. στο ιστορικό κέντρο του Άστρους. Το έργο αυτό είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 477.000.00€.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών ορίζεται η 20η Ιουνίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00. Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση πεζοδρόμων με κατάλληλη πλακοστρώση και διαγραμμίσεις και τη δημιουργία χώρων καθιστικού και πρασίνου, καθώς και την ανάδειξη των παρεμβάσεων με κατάλληλο φωτισμό σύμφωνα με την μελέτη και τις υποδείξεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, σχολίασε ότι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα ολοκληρωθεί η συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Άστρους. Επιπλέον, δήλωσε ότι το έργο αυτό, σε συνδυασμό με ένα άλλο έργο που υλοποιείται ήδη, συνιστούν τους πυρήνες αναβάθμισης της Κοινότητας του Άστρους. Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται να αναδείξει και να αναζωογονήσει την ιστορική και παραδοσιακή φύση της περιοχής.

δειτε ακομα