Θεοχάρης: Δεν θα δεχτούμε μπερδεμένες αυξήσεις στα καύσιμα-Δεν πρόκειται να βγει κάτι εκτάκτως το Πάσχα

Στα ζουμιά από την Μέση Ανατολή που επηρεάζουν την ελληνική οικονομία, τα χριστουγεννιάτικα μπόνους και το θέμα των POS μίλησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, σε εκπομπή του Μega.

«Στα κοντά, είναι σίγουρο ότι οι αγορές θα ρεαντιστούν. Θα έχουμε πιθανά αυξήσεις στις αρχικές μέρες όσο κρατάει η αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά, τα νέα είναι θετικά και είναι σημαντικό να μην επιτρέψουμε ανακρίβειες στις τιμές των καυσίμων που έχουν ήδη φορολογηθεί», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

«Η Χώρα έχει τα μέσα να ελέγχει. Αυτή την περίοδο που είναι ταραγμένη, πρέπει όλοι να είναι σε ετοιμότητα. Είτε πρόκειται για απατεωνιές είτε για φοροδιαφυγή. Τις επόμενες μέρες θα δούμε ελέγχους από την ΑΑΔΕ και τη ΔΙΜΕΑ».

Για τα χριστουγεννιάτικα μπόνους, είπε ότι «Είμαστε δίπλα στον πολίτη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη για ενίσχυση από την κυβέρνηση. Παρ’ όλα αυτά, παρακολουθούμε την κατάσταση και τον προϋπολογισμό με προσοχή».

» Η χώρα βρίσκεται σε δημοσιονομική προσαρμογή και πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι. Είναι σημαντικό να μην ανεβάζουμε τα ραντάρ μας και να λαμβάνουμε αποφάσεις μετά τις εκλογές. Πρέπει να είμαστε συνετοί και να διατηρούμε τους στόχους μας», πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Σχετικά με τα POS και τη διασύνδεσή τους με τις αγορές, είπε: «Οι επιβεβαιώσεις δίνονται με την πρόοδο. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

δειτε ακομα

δειτε ακομα