Πατέλης από τα Φόρα Δελφών: Ο πρωθυπουργός θέλει να συγκλίνουμε με την Ευρώπη

Ο Αλέξης Πατέλης μίλησε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στο όραμα του πρωθυπουργού για σύγκλιση με την Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει βελτίωση των μισθών και των θεσμών. Τόνισε πως χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για την πράσινη και ψηφιακή επανάσταση και τη μεταρρύθμιση του κράτους.

Οι μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

Ο Πατέλης ανέφερε τις μεταρρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη, όπως η σύνδεση του POS με τις ταμειακές μηχανές και ο νέος χάρτης στη δικαιοσύνη. Επίσης, αναφέρθηκε στην απλοποίηση του επιχειρείν μέσω ψηφιοποίησης του κράτους.

Ο Πατέλης επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις σε πολλούς τομείς της χώρας, όπως στην ΑΠΕ, την πράσινη μετάβαση, την παιδεία, τον τουρισμό, τη γεωργία και το φαρμακευτικό κλάδο.

Όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα, αναγνώρισε ότι ο δανεισμός προς τις εταιρείες αυξάνεται, αλλά στα νοικοκυριά είναι σε χαμηλά επίπεδα. Πρότεινε αλλαγές στο μείγμα για πιο προσιτά στεγαστικά δάνεια, διότι πολλές αγοραπωλήσεις ακινήτων γίνονται χωρίς δανεισμό.

Επίσης, επεσήμανε τη σημασία των καλών μισθολογικών αποδοχών και την ανάγκη για αξιοκρατία, καθώς κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις αναπόδεικτες ευκαιρίες και την έλλειψη ανάκαμψης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα