Πως θα λειτουργήσει το Market Pass στις λαϊκές αγορές;

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή, οι συνάδελφοι που θέλουν να ενεργοποιήσουν την είσπραξη χρημάτων μέσω άυλων πιστωτικών καρτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα Market Pass, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες που συνεργάζονται για την παροχή των τερματικών POS που κατέχουν.

Αυτό πρέπει να γίνει έτσι ώστε να τους δοθεί ο απαραίτητος κωδικός εμπόρου 5499 (για διάφορα καταστήματα τροφίμων), οπότε το τερματικό POS θα είναι συμβατό με την άυλη κάρτα του Market Pass. Αυτή την ενημέρωση ανακοίνωσε η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών με ανακοίνωσή της.

Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα σε όσους δεν πληρώθηκαν;

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι του Market Pass που υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στις 3 Μαρτίου. Ωστόσο, δεν συνέβη αυτό. Αντίθετα, παρουσιάστηκε η επιλογή να γίνει μια διαίρεση της πρώτης πληρωμής σε δύο μέρη:

Όσοι επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό θα πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Στις 3 Μαρτίου μπήκαν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων διάλεξαν την απευθείας πίστωση με το ποσό της ενίσχυσης να αυξάνεται κατά 20%.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο επιλογές. Στην άυλη κάρτα θα εισχωρεί το ποσό για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου, ενώ στην τράπεζα θα μπουν τα χρήματα για το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συνολικά 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα λάβουν 650 εκατομμύρια ευρώ, με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μία δίμηνη και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα. Περίπου 2,3 εκατομμύρια αιτήσεις έχουν

δειτε ακομα