Γεωργιάδης: Υπογραφή σύμβασης για ενεργειακή αναβάθμιση 7 Κέντρων Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπέγραψαν σήμερα τη σύμβαση για την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και την ενεργειακή αναβάθμιση 7 Κέντρων Υγείας σε περιοχές της Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Οι συμβάσεις αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση διαφόρων κέντρων υγείας με συνολικό κόστος 16,3 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» που συμπεριλαμβάνει συγχρηματοδότηση από την ΕΕ.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε: “Είμαι υπερήφανος για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ΕΣΥ και τη συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ. Με τη σημερινή υπογραφή έρχονται πιο κοντά τα νέα πρότυπα του ΕΣΥ που ονειρευόμαστε.”

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πρόσθεσε: “Επενδύουμε στη Δημόσια Υγεία και στην Πρόληψη, ενώ ανανεώνουμε τα Κέντρα Υγείας για προσιτές υπηρεσίες. Εργαζόμαστε καθημερινά για ένα σύγχρονο σύστημα υγείας.”

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ είπε: “Με αγαστή συνεργασία εκσυγχρονίζουμε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στην Δυτική Ελλάδα για κορυφαία περίθαλψη.”

δειτε ακομα

δειτε ακομα