ΑΣΕΠ – Ποια σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στην αίτηση υποψηφίων εκπαιδευτικών στο ΟΠΣΥΔ.

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ για να ενταχθούν στους νέους πίνακες Γενικής Παιδείας. Η υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ συνεχίζεται και οι αναπληρωτές θα προσληφθούν από το υπουργείο Παιδείας. Η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ είναι πλέον διαθέσιμη για όλα τα ΑΦΜ και οι αιτήσεις κλείνουν την Παρασκευή, 31 Μαρτίου. Οι θέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις είναι 47 και 50 αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πρέπει να προσέξουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και την πληρωμή του κωδικού παραβόλου. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται όταν επιλέγουν «Οριστικοποίηση» και μόνο όταν ο κωδικός παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ». Η πληρωμή του κωδικού παραβόλου πρέπει να γίνεται με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα ή μέσω των τραπεζών/υπηρεσιών.Για να οριστικοποιήσουν την αίτησή τους για το e-παράβολο, οι υποψήφιοι πρέπει να ακολουθήσουν ορισμένα βήματα. Συγκεκριμένα, πρέπει να επιλέξουν την τράπεζα που υποστηρίζει την άμεση πληρωμή και να καταβάλουν το ποσό του e-παραβόλου. Μόνο τότε ο κωδικός παραβόλου θα εμφανιστεί άμεσα σε κατάσταση ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ και θα μπορούν να οριστικοποιήσουν την αίτησή τους.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση της αίτησης και να βεβαιωθούν ότι πληρώνουν τον ίδιο κωδικό παραβόλου με αυτόν που έχουν συμπληρώσει στην αίτησή τους. Σε περίπτωση που καταχωρίσουν διαφορετικό κωδικό παραβόλου από αυτόν που έχουν συμπληρώσει στην αίτηση, δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν την αίτησή τους και αυτή δεν θα ληφθεί υπόψη.

δειτε ακομα