Αναβάθμισαν το outlook της Ελλάδας σε θετικό

Η Standard and Poor’s ανέβασε το outlook της Ελλάδας σε θετικό, κρατώντας την αξιολόγηση “ΒΒΒ-“. Η S&P προβλέπει μείωση του χρέους και υψηλότερη ανάπτυξη από την Ευρωζώνη.

Η S&P αναφέρει ότι η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις και η ανάπτυξή της υπερβαίνει τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η μείωση του χρέους συνεχίζεται και προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ. Αυτοί οι λόγοι οδήγησαν στη θετική αναβάθμιση των προοπτικών για την Ελλάδα και τη διατήρηση της αξιολόγησης “BBB-/A-3”.

Η S&P λέει ότι με διατήρηση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα μπορεί να έχει καλύτερη ανάπτυξη από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, προβλέποντας μέσο ετήσιο ρυθμό 2,4% για την περίοδο 2024-2027.

Αναφορικά με την αναβάθμιση, ο Κ. Χατζηδάκης αναφέρει

ότι η αναβάθμιση είναι απάντηση σε εκείνους που κριτικάρουν τις θετικές εξελίξεις. Το νέο βήμα για την Ελλάδα αποδεικνύει ότι οι προσπάθειές της φέρνουν αποτελέσματα.

Ο Κ. Χατζηδάκης υπενθυμίζει τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των εξαγωγών και τις βελτιώσεις στις επενδύσεις, προκειμένου να ωθήσει την ελληνική οικονομία προς τα εμπρός.

Η αναγνώριση της προόδου από τους διεθνείς οργανισμούς ενδυναμώνει την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προς την καλύτερη κατεύθυνση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα