Η ακρίβεια φέρνει μέτρα στήριξης

Παρά τις εκτιμήσεις για σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης και τη χαμηλή προσδοκία για τη ΔΕΘ φέτος, οι πληροφορίες δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή πριν από την 1η/1/2024. Έτσι, αναμένεται να συνεχιστούν το market pass για την ακρίβεια και η στήριξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος για να μην ξεπερνούν τα σημερινά επίπεδα για τους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει επίσης σε ανακοινώσεις στη ΔΕΘ, περιλαμβάνοντας την παροχή περαιτέρω βοήθειας για την ακρίβεια και τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά. Παράλληλα, η κατεύθυνση που ακολουθείται από την Κομισιόν και την κυβέρνηση είναι η σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης και η συνέχισή τους μόνο για τους ευάλωτους.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί περισσότερο στις βελτιώσεις στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής. Επιπλέον, θα υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, ενώ το πρόβλημα του πληθωρισμού θα αντιμετωπιστεί με την ενίσχυση των εισοδημάτων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα