Ανησυχητικά στοιχεία για τις γυναίκες στη Βραζιλία: Μια δολοφονία ανά έξι ώρες.

Το περασμένο έτος καταγράφηκαν περισσότερες από 1.400 γυναικοκτονίες στη Βραζιλία, δηλαδή κάθε έξι ώρες μια γυναίκα έχανε τη ζωή της. Αυτό αποτελεί αύξηση 5% σε σχέση με το 2021 και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ από το 2015, όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται στοιχεία για τις γυναικοκτονίες. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των ανθρωποκτονιών μειώθηκε πέρσι κατά 1%. Ο πρόεδρος Λούλα ανακοίνωσε μέτρα για να σταματήσει αυτή η «αφόρητη» βία που το 2022 έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, οι πληροφορίες βασίζονται σε επίσημα στοιχεία από τις 26 Πολιτείες και την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Μπραζίλια. Ο πρόεδρος Λούλα κατηγορεί τον ακροδεξιό προκάτοχό του στο αξίωμα, τον Ζαΐχ Μπολσονάρου, ότι «ενθάρρυνε συγκαλυμμένα τη βία εναντίον των γυναικών».

Ο Λούλα προτείνει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των πόρων που χορηγούνται σε κέντρα φιλοξενίας γυναικών και της επανενεργοποίησης ενός προγράμματος προληπτικής παρακολούθησης των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι προσεχώς θα κατατεθεί στο Κογκρέσο ένα νομοσχέδιο για την κατάργηση των μισθολογικών διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών.

δειτε ακομα