Γιατί της ΕΕ της έχει φάει τον ύπνο το TikTok Lite;

Μα τώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι θα τσακίσει το TikTok Lite εδώ στην Ευρώπη, γιατί το θεωρεί εθιστικό όπως τα τσιγάρα! Θα το αποτρέψει μόνο αν η εταιρεία δώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προστατεύσει τα παιδιά.

Αν η απαγόρευση περάσει, θα είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ θα τιμωρήσει μια εταιρεία social media με νέες εξουσίες, όπως ο νόμος DSA προβλέπει.

Το TikTok Lite προσφέρει “δώρα” σαν κουπόνια Amazon, gifcards PayPal και το νόμισμα Coins του TikTok. Οι χρήστες κερδίζουν πόντους με διάφορες “εργασίες” όπως να βλέπουν βίντεο, να κάνουν like σε περιεχόμενο, να παρακολουθούν δημιουργούς ή να προσκαλούν φίλους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε προθεσμία στη TikTok μέχρι την Τετάρτη για να παρουσιάσει επιχειρήματα προάσπισής της, γιατί πριν πάρει απόφαση θα τα εξετάσει προσεκτικά.

Αν δεν ανταποκριθεί σε αυτό, μπορεί να της βάλουν πρόστιμο μέχρι 1% του παγκόσμιου ετήσιου κέρδους.

Ο επίτροπος που ασχολείται με την ψηφιακή πολιτική, Τιερί Μπρετόν, είπε ότι το TikTok Lite δεν τηρεί τους νόμους και ότι είναι τοξικό.

Επίσης, είπε ότι αν και το κυρίως TikTok δίνει διασκέδαση και σύνδεση, έχει και κινδύνους για τα παιδιά μας.

Από την άλλη, η TikTok είπε ότι τα δώρα από το TikTok Lite δεν είναι για άτομα κάτω των 18 ετών και υπάρχει όριο παρακολούθησης videos.

Να σημειώσουμε ότι το Σαββατοκύριακο, Αμερικανοί πολιτικοί ψήφισαν νομοσχέδιο που μπορεί να απαγορεύσει το TikTok εκεί, αν δεν πουλήσει το μερίδιό της.

Ωστόσο, η TikTok δήλωσε ότι θα αντισταθεί στην απαγόρευση και στην υποχρεωτική πώληση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα