Ρώσος Αντιπρόεδρος: Η Κριμαία έχει νερό για 500 μέρες, οι δεξαμενές είναι γεμάτες

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μαράτ Κουσνούλιν, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει νερό στην Κριμαία για τις επόμενες 500 ημέρες, καθώς όλες οι δεξαμενές έχουν γεμίσει. Αυτή η δήλωση έγινε μετά την επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής της Νόβα Καχόβκα, Βλαντιμίρ Λεοντίεφ, κατηγόρησε το Κίεβο για την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού, ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «ένας από τους στόχους του βομβαρδισμού του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα από το καθεστώς του Κιέβου είναι να στερήσει στην Κριμαία το νερό».

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, περιγράφει την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα ως μια βάρβαρη ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου, η οποία προκάλεσε σημαντική οικολογική και ανθρωπιστική καταστροφή, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μετά την καταστροφή, παρατηρήθηκαν μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή της Χερσώνας, όπου βρίσκεται η Νόβα Καχόβκα, που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων. Αν και υπήρξαν προβλήματα στην υδροδότηση στην Κριμαία και την Χερσώνα, οι Ρώσοι επαναλαμβάνουν ότι υπάρχει επαρκή ποσότητα νερού για τις επόμενες 500 ημέρες.

δειτε ακομα