Ρωσία: Συλληφθέντες με δεμένα μάτια οδηγούνται για ανάκριση για τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Οι συλληφθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα οδηγούνται με δεμένα μάτια σε κτίριο για ανάκριση, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο βίντεο φαίνεται ότι οι ύποπτοι κρατούνται από φρουρούς ασφαλείας, βγαίνουν από φορτηγά και μεταφέρονται για ανάκριση.

Νέο μήνυμα από τον Μεντβέντεφ: Αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση πρέπει να σκοτωθούν

Η Ρωσία θα καταδιώξει όσους βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, όπου και αν βρίσκονται, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σε νέο μήνυμά του.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δράστες πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, κάνοντας τον ολοκληρωτικότερο στόχο της ρωσικής δικαιοσύνης. Τα λόγια του δημοσιεύτηκαν στον επίσημο λογαριασμό του στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Οι ψυχολογίες είναι πολύ υψηλές στη Ρωσία σήμερα, καθώς οι πολίτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τραγωδία με τις δεκάδες θύματα από την επίθεση στα προάστια της Μόσχας την Παρασκευή.

Η αντίδραση του προέδρου της Ρωσίας παραμένει αβέβαιη, καθώς δεν έχει αποκλείσει την Ουκρανία από την ευθύνη της. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Πούτιν να ενταξειώσει τις επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας, αναπτύσσοντας επιπλέον επιθέσεις.

Ταυτόχρονα, το Κίεβο αρνείται κάθε εμπλοκή, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγορεί τον ρωσικό ομόλογό του ως «άχρηστο» και κατηγορεί τους για την προσπάθειά τους να εμπλακούν την Ουκρανία αντί να ασχοληθούν με τους πολίτες τους.

Σύμφωνα με το Politico, Μόσχα και Ουκρανία, με αφορμή το τρομοκρατικό γεγονός, προσπαθούν να διαμορφώσουν μια αφήγηση ενώ οι πολίτες της Μόσχας προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ.

Το Politico αναφέρει τις επιθέσεις του 1999 σε τέσσερις πολυκατοικίες στη Ρωσία, όπου σκοτώθηκαν περισσότερα από 300 άτομα. Εκείνη την εποχή, οι επιθέσεις είχαν εκτελεστεί από Τσετσένους, ενώ ο Πούτιν ενισχύθηκε στην δημοτικότητά του, γεγονός που τον οδήγησε στην προεδρία διαδεχόμενος τον Μπόρις Γιέλτσιν.

Τότε υπήρχαν θεωρίες και ερωτήματα που δικαιολογούσαν τον πόλεμο της Τσετσενίας, σύμφωνα με το Politico.

δειτε ακομα

δειτε ακομα