Πάνθεον: Επί πληρωμή η είσοδος στο δημοφιλές μνημείο της Ρώμης

Από εδώ και στο εξής, η είσοδος στο Πάνθεον, το δημοφιλές μνημείο που αποτελεί σύμβολο της αρχαίας Ρώμης, θα απαιτεί πληρωμή, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού σήμερα. Ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο δήλωσε ότι αυτή η απόφαση λαμβάνει υπόψη την κοινή λογική, καθώς πρόκειται για έναν πολιτιστικό χώρο με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ιταλία. Η ακριβής ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η τιμή του εισιτηρίου δεν έχει καθοριστεί επίσημα ακόμη, αλλά δεν αναμένεται να υπερβαίνει τα 5 ευρώ.

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε διαφορετικές αντιδράσεις από τους τουρίστες που συνομιλήσανε με το Γαλλικό Πρακτορείο στον προαύλιο χώρο του Πάνθεον. Ορισμένοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απόφαση, πιστεύοντας ότι τα πολιτιστικά αξιώματα πρέπει να είναι δωρεάν και προσβάσιμα σε όλους, ενώ άλλοι δέχονται την απόφαση σαν απαραίτητη για τη συντήρηση του μνημείου.

Ο υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο εξήγησε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων θα διατεθούν για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του κτιρίου του Πάνθεον, το οποίο είναι περίπου 2.000 ετών. Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους ανηλίκους, τους συνοδούς σχολικών ομάδων και τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στα σχεδόν όλα τα εκκλησιαστικά μνημεία της Ρώμης, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου του Βατικανού, παραμένει δωρεάν μέχρι στιγμής.

Το Πάνθεον, το οποίο κτίστηκε τον 1ο αι. π.Χ. και είχε μετατραπεί από τον πάπα Βονιφάτιο Δ’ σε εκκλησία τον 7ο αιώνα, περιλαμβάνει λείψανα ιταλικών βασιλιάδων και του ζωγράφου Ραφαήλ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα