Πυρκαγιές στο Τέξας: Η κατάσταση μοιάζει ανησυχητική – Οικοσυστήματα καλύπτονται από τέφρα

Μεγάλες πυρκαγιές στα δάση εξαπλώνονται γρήγορα στο Τέξας των ΗΠΑ, με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε κατάσταση καταστροφής για 60 κοινότητες προκειμένου να βελτιωθεί η συντονισμένη βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.

Οι πυρκαγιές στο βόρειο Τέξας απειλούν κατοικημένες περιοχές που έπρεπε να εκκενωθούν ως μέτρο προφύλαξης.

Ο κυβερνήτης προειδοποίησε ότι οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν τη συμπεριφορά τους προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση πυρκαγιάς και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αγαπημένων τους. Οι έντονοι άνεμοι, οι υψηλές θερμοκρασίες και τα ξερά γρασίδια επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ο κυβερνήτης αναφέρει ότι δεν προβλέπεται βελτίωση στον καιρό τις επόμενες ημέρες, με τον φόβο να μπορούν οι πυρκαγιές να εξαπλωθούν περαιτέρω και να γίνουν πιο επικίνδυνες. Μέχρι την περασμένη Τρίτη, τα μέτωπα των πυρκαγιών είχαν σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος, με πάνω από 780 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης να έχουν καεί μέσα σε 24 ώρες.

Ένας κάτοικος περιέγραψε την κατάσταση σαν «το τέλος του κόσμου», με τα δέντρα να είναι επικαλυμμένα από την τέφρα. Οι δρόμοι προς την πόλη έχουν αποκλειστεί και οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να καταφύγουν σε ασφαλή μέρη.

Στην Πάμπα, περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καναντά, η αστυνομία και οι αρχές εκκενώνουν τους κατοίκους εξ οίκου για λόγους ασφαλείας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα