Οι χώρες του OPEC+ μειώνουν την παραγωγή σε 1,14 εκατομμύρια βαρέλια τον Ιούλιο

Ο στόχος παραγωγής από τις χώρες του OPEC+ σύμφωνα με τη συμφωνία του Ιουλίου ήταν 39,57 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενώ η πραγματική παραγωγή ανήλθε σε 35,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Η συμφωνία του Ιουλίου προέβλεπε μείωση της παραγωγής κατά 1,14 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Τα δεδομένα προέρχονται από την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας. Οι κορυφαίοι παραγωγοί του OPEC+ – Ρωσία και Σαουδική Αραβία – μείωσαν την παραγωγή τους τον μήνα αυτό. Η Σαουδική Αραβία μείωσε εξακόσια είκοσι χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, ενώ η Ρωσία μείωσε την παραγωγή της κατά πενήντα χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, φθάνοντας στα 9,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Αν παρατηρήσετε μια έκδηλη διαφορά από τους στόχους που έχει θέσει το OPEC+, αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τη μείωση της παραγωγής, αυτή πέφτει έξω κατά 3,67 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Η συνολική εκπληρούμενη εθελοντική μείωση ανήλθε σε 1,66 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Αναμένεται ότι η Σαουδική Αραβία θα μειώσει την παραγωγή της κατά άλλο ένα εκατομμύριο βαρέλια έως τον Σεπτέμβριο, με αμφιβολία για περαιτέρω μείωση. Η Ρωσία θα συνεχίσει τη μείωση της παραγωγής την ίδια περίοδο, αλλά έχει αναθεωρήσει τον στόχο από 500.000 σε 300.000 βαρέλια παραγωγής την ημέρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα