Κομισιόν για ελληνοαλβανικές σχέσεις: Διμερά θέματα δεν εμποδίζουν την ενταξιακή διαδικασία

Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν επισήμανε ότι διμερά θέματα δεν πρέπει να καθυστερούν τη διεύρυνση της ΕΕ. Εκφράστηκε επίσης η ελπίδα ότι η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία θα συνεχίσουν την ενταξιακή τους διαδικασία.

Όσον αφορά τη διμερή διένεξη μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, η Κομισιόν δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέχει άλλες πληροφορίες. Επίσης, υπενθύμισε ότι δεν σχολιάζουν δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη.

Η Κομισιόν παραμένει σε επαφή τόσο με τις υποψήφιες χώρες όσο και με τα κράτη-μέλη και τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στη διαδικασία διεύρυνσης λόγω διμερών ζητημάτων.

Εκφράστηκε επιπλέον η ελπίδα ότι Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα τους το συντομότερο δυνατό.

Για τις αυριανές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, η Κομισιόν εκφράζει την ελπίδα ότι η χώρα θα εξελιχθεί ομαλά προς την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Τέλος, υπενθυμίζεται η στήριξη για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας και αναμένεται η συνέχιση των προσπαθειών προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωσή της.

δειτε ακομα

δειτε ακομα