Ο Ζελένσκι ζητά ενιαία παγκόσμια απάντηση για τη “τρομοκρατία” του Ιράν και της Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε σήμερα μια αποφασιστική και ενιαία απάντηση απέναντι στη “τρομοκρατία” του Ιράν και της Ρωσίας, καταδικάζοντας την επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ απόψε.

“Η Ουκρανία καταδικάζει την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με αυτά τα αεροσκάφη Shahed και πυραύλους”, ανέφερε σε μήνυμά του, ενώ τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί η εξάρτηση στη Μέση Ανατολή.

Αναφερόμενος στην Ρωσία, είπε: “Ξέρουμε τη φρίκη των παρόμοιων επιθέσεων από τη Ρωσία, η οποία χρησιμοποιεί αντίστοιχα αεροσκάφη Shahed και πυραύλους, επιδίδοντας μαζικές αεροπορικές επιθέσεις.”

“Οι ενέργειες του Ιράν απειλούν ολόκληρη την περιοχή και τον κόσμο, όπως και οι ενέργειες της Ρωσίας προκαλούν μεγαλύτερη σύγκρουση. Η συνεργασία των δύο χωρών για τη διάδοση της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενοποιημένη αντίδραση”, τόνισε ο Ζελένσκι.

Ζητάει επίσης την ενίσχυση των συμμάχων της χώρας για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής, η οποία διαρκεί εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Ωστόσο, πολιτικές αντιθέσεις στην Ουάσιγκτον έχουν καθηλώσει τη βοήθεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει ζητήσει η Ουκρανία, προκαλώντας απογοήτευση στο Κίεβο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα