Ο Πούτιν διανέμηκε λουλούδια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τίμησε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφερόμενος στις γυναίκες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα, ενώ αναγνώρισε επίσης την εισβολή στην Ουκρανία. Στο Κρεμλίνο, χάρισε λουλούδια σε μια πολεμική ανταποκρίτρια και μια ιατρό στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές της Ουκρανίας, ευχαριστώντας τους για τα επιτεύγματά τους σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Επίσης, απένειμε μετάλλια σε γυναίκες από διάφορους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, περιλαμβανομένου του στρατού, αλλά και σε πολύτεκνες μητέρες.

Σε ομιλία του προς μια ομάδα γυναικών, ο Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλες τις γυναίκες και τους απένειμε ανθοδέσμες. Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε ότι η Ρωσία βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με άμεσες απειλές για την ασφάλεια και την κυριαρχία της, αλλά βλέπει πολλά παραδείγματα ανδρείας και αποφασιστικότητας, θάρρους και ετοιμότητας να υπερασπιστούν την αλήθεια και να προστατέψουν τους ανθρώπους.

Ο Πούτιν απένειμε μετάλλιο σε μία γυναίκα δημοσιογράφο από τη Χερσώνα, μια ουκρανική περιοχή την οποία έχει θέσει εν μέρει υπό τον έλεγχό του ο ρωσικός στρατός, σε μια γιατρό σε παιδιατρικό νοσοκομείο του Λουχάνσκ, περιοχή στην ανατολική Ουκρανία την οποία επίσης διεκδικεί η Μόσχα, και σε μία αξιωματούχο των ρωσικών αρχών κατοχής στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία. Οι τελετές του Πούτιν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.

δειτε ακομα