Ιράν: Θα ανταπαντήσουμε πιο δυναμικά και αποφασιστικά αν το Ισραήλ μας επιτεθεί

Οι Ιρανοί εκτοξεύουν νέες προειδοποιήσεις μετά τις επιθέσεις drones και πυραύλων εναντίον του Ισραήλ, λέγοντας ότι θα αντιδράσουν με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη αν το Ισραήλ αντεπιτεθεί στις επιθέσεις τους. Ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, δήλωσε ότι αν υπάρξει νέα ισραηλινή επίθεση, το Ιράν θα απαντήσει με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Ο Ιράβανι αναφέρθηκε στην αυτοάμυνα κατά των επανειλημμένων ισραηλινών επιθέσεων, λέγοντας ότι οι πρόσφατες επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για την επίθεση στη Δαμασκό στις 1η Απριλίου που κατέστρεψε διπλωματικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Επιπλέον, το Ιράν καταγγέλλει ότι η ισραηλινή επίθεση παραβίασε το διεθνές δίκαιο και οδήγησε στο θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων βασικών διοικητών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Τέλος, κριτικάρουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «αποτυχία του να στηρίξει τη διεθνή ειρήνη», επιτρέποντας στο Ισραήλ να παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες και να επιδεινώνει τις περιφερειακές εντάσεις.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση της 1ης Απριλίου εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

δειτε ακομα

δειτε ακομα