Γαλλία: Παρά την απαγόρευση, νέες συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές.

Διαδηλωτές στη Γαλλία συγκρούστηκαν με αστυνομικούς για τρίτη συνεχόμενη νύχτα στο Παρίσι, καθώς χιλιάδες κινητοποιήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που προτείνει η κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Μακρόν και ζητούσαν την παραίτησή του. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και συγκρούστηκε με ομάδες διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι δημοτικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας ντε λα Κονκόρντ και στα Ηλύσια Πεδία, μετά από ταραχές και συλλήψεις τις προηγούμενες ημέρες. Στη Λυών και στο Μπορντό επίσης πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με επεισόδια και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρονταν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που προτείνει η κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν στη Γαλλία. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και συγκρούστηκε με ομάδες διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι δημοτικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας ντε λα Κονκόρντ και στα Ηλύσια Πεδία, μετά από ταραχές και συλλήψεις τις προηγούμενες ημέρες. Στη Λυών και στο Μπορντό επίσης πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με επεισόδια και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Στο Παρίσι, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Μακρόν και ζητούσαν την παραίτησή του. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και συγκρούστηκε με ομάδες διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι δημοτικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας

δειτε ακομα