Οι ώμοι του Τζο Μπάιντεν στηρίζουν το μέλλον των ΗΠΑ και τη συνοχή της Δύσης, σύμφωνα με τον Economist

Στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αναμετρηθεί με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, με τους κορυφαίους υποψηφίους να είναι οι Ρον Ντεσάντις, Ντόναλντ Τραμπ, Τιμ Σκοτ, Κρις Κρίστι και άλλοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Economist, πιθανότατα ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί απέναντί του.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του επίσημα στις 25 Απριλίου, τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη προεκλογική του εκστρατεία.

Η υποψηφιότητά του Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 ήταν απάντηση σε ένα πρόβλημα που είχε δημιουργήσει το Δημοκρατικό Κόμμα. Ο πρώτος στις προκριματικές εκλογές, Μπέρνι Σάντερς, έθετε ένα τεράστιο ρίσκο για το κόμμα, δεδομένης της σκληρά αριστερής πολιτικής του και του σημαντικού κινδύνου να χάσει από τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον Economist, ο Μπάιντεν είναι ο ηγέτης που ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόταν, ακόμα και αν θεωρούνταν λίγο βαρετός σε μια εποχή υπερβολικού πολιτικού ενθουσιασμού.

Ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι πολύ νεότερος από ό,τι σε άλλες δυτικές δημοκρατίες και παρά το γεγονός ότι ηοικονομία των ΗΠΑ είναι πιο «ζωντανή», όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα, είναι επηρεασμένη από γεροντοκρατικές απόψεις.

δειτε ακομα