ΔΟΑΕ: Άγχος για το ενδεχόμενο Ισραήλ να στοχοποιήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, που είναι μέρος του ΟΗΕ, εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο το Ισραήλ να επικεντρώσει την προσοχή του σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, όπου αναμένεται να επαναλάβουν επιθεωρήσεις σήμερα.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας του Ισραήλ δήλωσε πως θα ακολουθήσει απάντηση μετά την τελευταία επίθεση του Ιράν, καθώς αποδίδεται η προηγούμενη επίθεση με drones και πυραύλους του Ιράν στην ισραηλινή επικράτεια έως το πρωί της Δευτέρας, ως αντίποινο για τον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό τον Απρίλη.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ εξήγησε ότι η Τεχεράνη κλείσε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της για λόγους ασφαλείας και προτίμησε να μην αποστείλει επόπτες μέχρι να ανακαλύψει πλήρως την κατάσταση.

Σχετικά με το ενδεχόμενο του Ισραήλ να στοχοποιήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ αναφέρθηκε ότι πάντοτε ανησυχούν γι’ αυτήν την πιθανότητα και κάλεσε για μέγιστη προσοχή.

Το Ιράν υποστηρίζει ότι το πρόγραμμά του για πυρηνική ενέργεια είναι ειρηνικό και έχει μόνο πολιτικούς και ερευνητικούς σκοπούς, ενώ το Ισραήλ και δυτικές δυνάμεις κατηγορούν την Τεχεράνη για σκοπό απόκτησης πυρηνικού οπλικού οπλοστασίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

δειτε ακομα

δειτε ακομα