Στα Τέμπη, συγγενείς των νεκρών αρνούνται τη συνεργασία τους με τον Εφέτη Ανακριτή στις έρευνες, ενώ η παραγραφή αδικημάτων αναδεικνύεται ως πρόβλημα.

Οι συγγενείς εννέα νεκρών από το δυστύχημα στα Τέμπη, διά του δικηγόρου τους, Αλέξη Κούγια, έχουν εκφράσει ξεκάθαρη αντίρρηση στην αντικατάσταση των δικαστικών λειτουργών που ήδη διενεργούν την έρευνα με εφέτες. Σε δελτίου Τύπου από το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια αναφέρεται ότι σήμερα θα καταθέσουν αίτημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για να εκφράσουν την αντίρρησή τους στην ανάθεση της ποινικής έρευνας σε εφέτες και να ζητήσουν να οριστεί από το Πρωτοδικείο Λάρισας δεύτερος ανακριτής, ο οποίος θα συνδράμει στο έργο της δικαστικής λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση από την πρώτη στιγμή. Στο δελτίο Τύπου του γραφείου του κ. Κούγια αναφέρεται: “Σήμερα, ενώπιον του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λαρίσης κου Δασκαλοπούλου θα καταθέσουμε δικόγραφο, με το οποίο αφενός μεν θα δηλώνουμε την ευθεία αντίρρησή μας

Οι συγγενείς των εννέα νεκρών στο δυστύχημα στα Τέμπη διαμαρτύρονται για την πιθανή αντικατάσταση των δικαστικών λειτουργών που είχαν αναλάβει την έρευνα με Εφέτες. Μετά από μελέτη τους, οι εντολείς του δικηγόρου τους, Αλέξη Κούγια, δηλώνουν ότι κάθε φορά που ανατίθεται η ανάκριση σε Εφέτη, οι ανακρίσεις χρονοτριβούν και κανείς δεν τιμωρείται. Επομένως, οι εντολείς του Κούγια αιτούνται να μην αντικατασταθούν οι ήδη αρμόδιοι δικαστικοί, αλλά να διοριστεί ένας δεύτερος ανακριτής από το Πρωτοδικείο Λαρίσης για να συνδράμει την αρχική δικαστική λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα