Ο καιρός στον Μαρουσάκη: Το Σάββατο θα είναι 26 βαθμοί, μετά από κακοκαιρία!

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει ότι ο Απρίλιος θα ξεκινήσει με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη, αλλά θα υπάρξουν συχνές μεταβολές της θερμοκρασίας και του καιρού τις επόμενες μέρες. Το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας με αφρικανική σκόνη, ενώ τη Δευτέρα θα χαλάσει ο καιρός με πτώση της θερμοκρασίας και λασποβροχές. Μέχρι το Πάσχα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία. Ο καιρός θα είναι άστατος και θα υπάρχουν συνεχή σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας έως τη Μεγάλη Τετάρτη. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ελπίζει ότι ο καιρός θα είναι καλός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να κινηθεί προς την ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από σήμερα μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός θα είναι υψηλός χωρίς βροχές. Από την Κυριακή το μεσημέρι και στη συνέχεια, θα σημειωθούν λασποβροχές προς τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδας, με πτώση της θερμοκρασίας. Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα σημειωθούν νοτιοδυτικοί άνεμοι με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ στην Αττική θα υπάρξουν θερμοκρασίες έως 22 βαθμούς Κελσίου.Αύριο, Σάββατο (1/4), η Θεσσαλονίκη θα έχει αραιές συννεφιές και άνεμοι εντάσεως 3-4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, θα έρχονται θερμές αέριες μάζες και αφρικανική σκόνη.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί την Κυριακή, με βροχοπτώσεις και λασποβροχές στην κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα, που αναμένεται να γίνουν πιο έντονες τη Δευτέρα (3/4). Η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει από την αφρικανική σκόνη και την γύρη με την υγρή εναπόθεση την επόμενη εβδομάδα. Από την Τρίτη και μετά, θα συνεχίσουν οι βροχοπτώσεις, θα πέσει η θερμοκρασία και αναμένεται να σημειωθούν ακόμη και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην Αθήνα, αναμένονται λίγες αραιές συννεφιές, ενώ οι άνεμοι θα έχουν ένταση 4-5 μποφόρ.

δειτε ακομα