Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Φοιτητές αποκλείουν το ΑΠΘ και κατεβαίνουν στην Αθήνα για το αυριανό συλλαλητήριο

Μέλη των φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης έχουν αποκλείσει συμβολικά τις κεντρικές εισόδους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου από το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου.

Η κίνηση αυτή προέκυψε λόγω της συζήτησης που ξεκίνησε στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Στο πλαίσιο της αντίδρασης, οι φοιτητές έχουν τοποθετήσει πανό στις εισόδους του πανεπιστημίου επί των οδών Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης και έχουν αποκλείσει τις εισόδους μέχρι τις 12:00.

Έπειτα, οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο για να αποκλείσουν εκ νέου τις εισόδους.

Ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών, Γιώργος Τσακίρογλου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το νομοσχέδιο, τονίζοντας τις αντιδράσεις των φοιτητών ενάντια σε αυτό.

Επίσης, η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Χημείας, Χριστίνα Σταμούλη, κάλεσε όλους τους φοιτητές να μετέχουν σε δράσεις αντίδρασης στο ΑΠΘ και στην Αθήνα, υπερασπιζόμενοι την ανώτατη εκπαίδευση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα