ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Έρχεται τριήμερο κακοκαιρίας

Ασταθείς αέριες μάζες από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό κινούμενο από τις ακτές της Αφρικής προς το Αιγαίο θα προκαλέσουν έντονη επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας από αύριο Παρασκευή (16-06-2023) έως και την Κυριακή (18-06-2023), σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από συχνούς κεραυνούς και πιθανές χαλαζοπτώσεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι περιοχές όπου προβλέπονται έντονα φαινόμενα είναι:

Την Παρασκευή (16-06-2023), θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η δυτική και κατά τόπους η κεντρική Μακεδονία, η δυτική Θεσσαλία, και πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος και τα νησιά του Ιονίου.

Το Σάββατο (17-06-2023), θα επηρεαστούν η κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα η περιοχή της Χαλκιδικής), η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης προσωρινά της Αττικής), η βόρεια Πελοπόννησος, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή (18-06-2023), θα επηρεαστούν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τμήματα της Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα