Χάρη στην ΕΛΑΣ, παρακολουθείται κύκλωμα διακίνησης παράνομων φαρμάκων

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ανέλαβε δράση και αποκάλυψε ένα κυκλώματος διακίνησης παράνομων φαρμάκων μέσω διαδικτύου. Τα σκευάσματα αυτά χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, με τις κατηγορίες παράβασης των διατάξεων για τα επιβλαβή φάρμακα, τη φαρμακευτική νομοθεσία και τον τελωνειακό κώδικανα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το κυκλώματος εισήγαγε τα φαρμακευτικά σκευάσματα από το εξωτερικό μέσω εταιριών ταχυμεταφορών από τον Αύγουστο του 2022. Ένα άτομο ήταν υπεύθυνο για τη διακίνησή τους και το άλλο ανέλαβε ρόλο διανομέα (delivery).

Η διαφήμιση και πώληση των παράνομων προϊόντων έγινε μέσω κοινωνικών μέσων και ιστοσελίδων αγγελιών. Το κύκλωμα χρησιμοποίησε τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν εγγεγραμμένες σε πραγματικά άτομα για να δυσκολέψει την εντοπισιμότητά του.

Κατά τη διάρκεια των έρευνών, κατασχέθηκαν 500 παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Επίσης, η δραστηριότητα αυτή του κυκλώματος διεξάγονταν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν για εξέταση στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και τα κατασχεθέντα προϊόντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή ανάλυση και φύλαξη στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

δειτε ακομα

δειτε ακομα