Αύριο Τετάρτη 22/3 θα πραγματοποιηθεί απεργία και η Αθήνα δεν θα έχει ταξί.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στα ταξί της Αθήνας απεργούν για 24 ώρες. Η απεργία ανακοινώθηκε από το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Οι οδηγοί ταξί θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στη Λεωφόρο Καβάλας και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής. Η ανακοίνωση της ΣΑΤΑ αναφέρει ότι η απόδοση ευθυνών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών είναι απαίτηση όχι μόνο του κλάδου των ταξί αλλά όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κλάδος των ταξί βιώνει σε καθημερινή βάση την απληστία και τη μανία για μεγαλύτερο κέρδος από εταιρίες που παρέχουν παράνομα υπηρεσίες αστικής μεταφοράς. Το Υπουργείο Μεταφορών απέδειξε ότι δεν ακούει τις φωνές των επαγγελματιών ταξιτζήδων. Προβλήματα οικονομικής και επαγγελματικής φύσης, καθώς και ζητήματα ανταγωνισμού, αγνοήθηκαν επιδεικτικά από το Υπουργείο Μεταφορών. Οι εργαζόμενοι στα ταξί ζητούν αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για τη διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης, επαγγελματικό καύσιμο, επιδοτήσεις για όλους τους τύπους αυτοκινήτων και άλλα αιτήματα.Η πολιτική της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντικατοπτρίζεται στον θάνατο των ταξί και αν δεν αντιδράσουμε τώρα, δεν είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων μας. Παρόλο που η αντίδραση μας μπορεί να ενοχλήσει την κυβέρνηση, δεν πρέπει να υποταχθούμε. Τα ταξί θα αντέξουν ανεξάρτητα από την αντίδραση τους.

Στις 23 Μαρτίου 2023, τα ταξί της Αθήνας θα διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Μεταφορών για την αδιαφορία της κυβέρνησης για τον κλάδο τους και την προτίμηση της στα ενοικιαζόμενα με οδηγό. Η ανοχή της κυβέρνησης βοηθάει πολυεθνικές εφαρμογές να εκμεταλλεύονται τους ταξιτζήδες.

δειτε ακομα