300 ευρώ επίδομα: Σε ποιους ανέργους καταβάλλεται το μπόνους

Η Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα καταβάλει σήμερα μια παροχή 300 ευρώ σε 1.790 μακροχρόνια άνεργα άτομα που έχουν καταρτίσει Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (Ψηφιακό ΑΣΔ).

Το επίδομα έχει ήδη καταβληθεί σε 72.963 δικαιούχους, ενώ θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών.

Το νόμο «Δουλειές Ξανά» εισήγαγε την παροχή με στόχο την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Για να είναι δικαιούχοι της παροχής, οι άνεργοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια ανεργίας και να καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ. Επίσης, πρέπει να έχουν εισόδημα κάτω από συγκεκριμένα όρια, ανάλογα με το καθεστώς οικογενειακής κατάστασης.

atm

Οι δυνητικοί δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα του Πολυδωρούση με τους κωδικούς TaxisNet, για να καταχωρήσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα γίνει η καταβολή της παροχής και να ενημερώσουν για την οικογενειακή τους κατάσταση.

Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πληροφόρηση και καταβάλλει το επίδομα αυτόματα στους δικαιούχους. Είναι σημαντικό οι άνεργοι που έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ, ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα