Δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής για 39χρονο – Προέτρεπε σε πράξεις βίας για τον πόλεμο στη Γάζα [vid]

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχημάτισε δικογραφία εναντίον ενός 39χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος προέτρεπε σε πράξεις βίας σε αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023, αναφερόμενος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η δικογραφία για τον 39χρονο υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

Ο 39χρονος επαινούσε την οργάνωση Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, που είναι παρακλάδι της Χαμάς, και καλούσε τους ομόθρησκους σε ένοπλη Τζιχάντ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα