Ο Παύλος Πολάκης εξηγεί την απουσία του από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ο Παύλος Πολάκης εξηγεί την απουσία του από τη σημερινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών -που ψηφίστηκε με 176 “ναι”-, λέγοντας ότι βρισκόταν στην Κρήτη για χειρουργείο σε συγγενικό του πρόσωπο.

Δηλώνει ότι «δεν δέχεται μαθήματα προοδευτικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και εξηγεί ότι “Οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που έχω σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, αφορούν κυρίως στην επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης». Επίσης, δίνει επεξηγήσεις σχετικά με την αποχή του από τη ψηφοφορία.

  1. Δεν δέχεται μαθήματα προοδευτικότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εξηγεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεπλύνει τις παρακολουθήσεις, την έλλειψη πολυφωνίας στα ΜΜΕ, τις απειλές και τις αγωγές σε δημοσιογράφους, την επαναπροώθηση μεταναστών κλπ, μέσω του Σ/Ν για την ισότητα στο γάμο, χωρίς όμως να τολμά να συγκρουστεί με το ακροδεξιό κομμάτι της ΝΔ.
  2. Αναγνωρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα και έχει αγωνιστεί για αυτό, ενώ εκφράζει τις ενστάσεις και τις ανησυχίες του για την επέκταση των δικαιωμάτων, μέσω Ευρωπαϊκού Δικαίου, στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης.
  3. Διαχωρίζει τη θέση του από τα ακραία ομοφοβικά ακούστηκαν από τους “ακροδεξιούς θρησκόληπτους” και δηλώνει ότι δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ σχέση με τον σκοταδισμό και ούτε περιμένει ψήφους από αυτό το χώρο.
  4. Εκφράζει την άποψη ότι το νομικό πλαίσιο για την παρένθετη κύηση θα πρέπει να αυστηροποιηθεί, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Χανίων.
  5. Καταδικάζει τη στάση του γνωστού fund CVC και εκφράζει τη διένεξή του για τον θόρυβο που έχει προκληθεί γύρω από τη δική του στάση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα